FEBO
Zaanstad Cup

De FEBO Zaanstad Cup is een voetbaltoernooi voor de seniorenselectieteams van Zaanse voetbalclubs (mannen en vrouwen). De volgende editie vindt plaats van dinsdag 18 t/m zaterdag 22 juni 2024 bij ZVV Zaandijk. Toegang is gratis!

Historie

Na een afwezigheid van 28 jaar keert de Zaanstad Cup in 2021 terug op de voetbalagenda. Het nostalgische toernooi kent een rijke geschiedenis. In 1971 vindt de eerste editie plaats onder de naam ‘Zaandam Cup’ – alleen clubs uit Zaandam mogen deelnemen. Vanaf dat moment wordt het voetbalevent jaarlijks in de maand mei, na afloop van de competitie, georganiseerd. Vanaf 1974 mogen alle Zaanse clubs meedoen en krijgt het toernooi de naam ‘Zaanstad Cup.’ Door de komst van de nacompetities (vanaf 1994) is er voor het toernooi helaas geen ruimte meer op de speelkalender en zo verdwijnt de Zaanstad Cup van het toneel. In 2021 is de wederopstanding, met ook de introductie van een vrouwentoernooi.

Deelnemersveld

Deze clubs nemen deel aan de FEBO Zaanstad Cup 2024.

Speelschema

Zodra de loting van de FEBO Zaanstad Cup heeft plaatsgevonden, worden de poule-indelingen ingevoerd in Tournify. Tijdens het toernooi worden alle uitslagen en standen hier direct verwerkt en bijgehouden.

Foto’s

Bekijk hier het fotoalbum van de laatste editie van de FEBO Zaanstad Cup.